Vanitas

Vi lever i en fåfäng värld. En värld som har utstått otaliga övergrepp och otaliga våldtäkter, men som ändå när chansen presenterar sig, väljer att polemikens väg vandra. När möjligheten att välja det pragmatiska, det rationella eller det empatiska infinner sig, rycker vi till som av ett insektsbett. Vår reaktion är impulsiv och djurisk. Istället för att leda den vises resa, klänger vi oss fast vid en befängd illusion om att eld bekämpas med eld. Men eld bekämpas inte med eld, den kvävs, hanteras. Precis som att vår existens måste hanteras. Vi lever i en värld som inte tål att vi faller offer för fåfängan igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑