Ett öppet brev till kosmos.

Vi är alla missbrukare, fast i ett beroende. Antingen är det mannen på hörnet som tillgodoser att vi får vår fix och mår, eller så är det Friskis och Svettis, Burger King eller allas vårt Svenska Spel. Lämna den onda cykeln är inget alternativ, förutsatt att du inte tar modet till dig och knyter snaran, sparkar undan stolen och förlöses från vår korrupta existens. Denna snabba och relativt smärtfria väg är förvisso hedervärd, men alltför dramatisk för mig. Jag är för djupt inne i det sjuka tillstånd som vårt samhälle försatt mig i, för att sluta löpa linan ut.

Inom mig växer emellertid en förhoppning, måhända en blåögd och fåfäng illusion, men jag icke desto mindre sätter min brustna tilltro till. En förhoppning att det finns en väg ut, med livet i behåll. Jag tror mig redan ha identifierat ett av de fundamentala felen med vår värld, denna beroendeställning till våra langare Staten och Kapitalet vi fostras in i. Våra kroppar och våra sinnen är till salu för simpel profit; en våldtäkt till är bara en i mängden. Lyckan kan köpas i form av ett gymkort. Sålänge du har tålamodet att slita dig till ett sexpack så, för att citera de gamla grekerna, är saken biff. Eller i det fallet att du har pengarna att köpa en Volvo. Ja, Volvo är sannerligen en bil av sådan kvalitet att det finns skäl till att bli evangelisk.

Som du säkerligen har noterat inhyser ovanstående paragrafer en viss tragikomik. Var inte ett skämt, bränn våra falska idoler och bryt cykeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑